Thursday, February 14, 2008

Wa'fuanna Ya Allah...Allah..Allah..Wa'fuanna


Maksudnya :
[30] Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada malaikat: Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?. Tuhan berfirman: Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya.
[31] Dan Dia telah mengajarkan Nabi Adam, akan segala nama benda-benda dan gunanya, kemudian ditunjukkannya kepada malaikat lalu Dia berfirman: Terangkanlah kepadaKu nama benda-benda ini semuanya jika kamu golongan yang benar.
Catatan : Itulah tanda bertapa kasihnya allah pada kita. Kitalah makhluk ciptaan Allah yang paling istimewa..
Wallahu'alam

~...R I N D U P A D A K A L I A N... ~

Gambar Sekadar Hiasan

...Assalamualaikum...
Rasanyer da lame tak upDate Blogs. Bukanyer sebab tak der masa, tapi ada sebab lain. Aku harap sangat, kalian semua sempat menghabis dan menghadami setiap Tazkirah yang di post di blogs aku. Di setiap Tazikirah, ada mesej yang aku nak sampaikan. Ianya bukan omong kosong . Adakalanya, merupakan satu hakikat yang mungkin berlaku pada diri aku mahupun orang lain. Aku mohon maaf jika ada juga yang tersinggung.

TERISTIMEWA :
Buat adik adik di Bait al-Amin, akak rindu pada kalian. InsyaAllah, jika ada kelapangan akak akan sampai juga ke Bait al-Amin....Doakan akak disini yang sedang berjuang berhabis-habisan untuk projek tahun akhir dan dalam akademik terutamanya dan yang paling penting dalam menegakkan Kalimah Tauhid di Bumi Allah ini. Terima kasih di atas di atas nyayian lagu Happy Birthday untuk akak. Walaupun akak tak dengar, namun keikhlasan adik2 mampu sampai dan di dengari oleh setiap makhluk di langit sana..InsyaAllah. Terima kasih juga kerana senantiasa mendoakan akak disini...Akak doakan semoga adik2 berjaya di dunia mahupun di akhirat....

...Ameen a Robbal 'alamin...

Buat adik2 Rasyadah akak, akak harap, adik2 lah penyambung rantai2 dakwah ini. Istiqomah dalam perjuangan ye Rasyadah. Akak sayang pada kalian. Kasih sayang akak tidak pernah kurang mahupun sedikit.Walaupun tidak berapa bulan lagi akak akan habis belajar, namun akak harap ukhuwah kita seErat2nya dan sekuat akar yang mencengkam bumi. Amalkanlah setiap ilmu yang di peroleh. Hanya itu sahaja yang akak mampu berikan sebagai tanda kasih sayang akak pada kalian...

Untuk semua yag membaca Blogs ana, teruslah lewati blogsini, dan ambillah setiap yang bermanfaat darinya.

..Wallahu'alam..